divendres, 24 d’abril del 2020

Introducció a les OBRES DE MISERICÒRDIA




Introducció a les Obres de Misericòrdia

Obres de misericòrdia corporals
  1. Donar de menjar al famolenc i beure al qui té set
  2. Donar menjar al famolenc i beure al qui té set
  3. Donar posada al pelegrí
  4. Vestir el despullat
  5. Visitar els qui estan a la presó
  6. Visitar els malalts
  7. Enterrar els morts
Obres de misericòrdia corporals

Introducció a les OBRES DE MISERICÒRDIA

Amics i amigues, BON DIA

Després de parlar dels sagraments i els manaments de la llei de Déu, penso que ens pot anar bé recordar allò que en dèiem: Obres de Misericòrdia.

Ho estudiàvem en el catecisme. Quines són les obres de misericòrdia?  Obres de Misericòrdia vol dir accions que podem –i hem de fer- en favor de tots aquells que poden necessitar una ajuda per part nostra. I ens parlaven de 14 obres de misericòrdia: 7 corporals i 7 espirituals.

Per entendre això ens caldrà recordar –i és el que avui farem- una pàgina de l’Evangeli. La resumirem:

Un dia, Jesús, als apòstols i tota la gent que el seguia, els explicà que, al final de la vida i del temps d’aquest món, Jesús ens reunirà tots, i posarà uns a la seva dreta, i altres a la seva esquerra. Als de la dreta els dirà: “Veniu, beneïts del meu Pare, veniu al cel per sempre; perquè quan jo tenia fam o set, em donàreu menjar i beure; quan estava malalt o a la presó en visitàreu; quan no tenia vestit, em vestíreu; quan necessitava ajuda me la prestàreu”. Els justos li preguntaran: “Senyor, no recordem això que dius que varem fer amb tu”. Ell els respondrà: “Sempre que ajudàreu a un d’aquests petits, pobres, malalts, despullats... m’ho féreu a mi” Veniu, doncs, amb mi al cel, per a sempre”.

Doncs, bé, l’Església, des de sempre, ha recollit aquestes bones accions, perquè els cristians les poguéssim recordar i complir-les en favor dels necessitats. I les ha anomenat obres de misericòrdia. Algunes són corporals, com és donar menjar o vestit...; altres són com a espirituals, com és donar un bon consell o ensenyar. Així ens parla de les 14 obres de misericòrdia: 7 de caràcter corporal i 7 de caràcter espiritual.

Molts dels sants que coneixem han dedicat tota la seva vida a fer aquestes obres de caritat o misericòrdia en favor dels nostres germans. N’anirem recordant alguns dels més coneguts.

Cal recordar-nos que la humanitat som una família. I en una família, quan un té gana, l’altre, si cal, es treu el pa de la boca per donar-ne al seu germà.

Cal recordar-nos que a l’Església primitiva, els cristians eren coneguts especialment perquè compartien els béns, de forma que ningú passés necessitat.

I diguem, sobretot, que Jesús, contínuament, estava curant, ensenyant, alimentant, perdonant... Sant Pere va resumir la vida de Jesús, dient que “va passar pel món fent el bé” Així, doncs, per seguir la forma de fer de Jesús, anirem desgranant aquestes 14 obres de misericòrdia. Amics i amigues. BON DIA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada