dijous, 16 d’abril del 2020

El tercer manament de la llei de Déu: Santificar les festes

Santificaràs les festes.





Amics i amigues: Continuem explicant el camí de la felicitat, és a dir, els manaments de la llei de Déu.

El tercer és santificaràs les festes. Comencem dient que tots els manaments ens els dóna Déu per al nostre bé. Ell sap el que ens convé. I ens ho diu.

El dia de festa és el diumenge. Què vol dir santificar-lo? Tres coses:

Primer: Participar en la missa del diumenge. Després d’una setmana de treball, què bonic és tenir temps per a Déu! Anar a la missa del diumenge, sí que és un deure; però sobretot, és una necessitat. Ens cal tenir temps per escoltar Déu, per pregar, per trobar-nos amb la comunitat de germans, i tots junts participar en el convit de l’Eucaristia. Així ho han fet sempre els bons cristians. Així han mantingut la fe. Així ha crescut la germanor entre ells. 

La Missa del diumenge. No ens la deixem mai. I què bonic que sigui tota la família junts.
Segona cosa. Santificar les festes també vol dir deixar de banda el treball de la setmana. Què necessari és que els treballadors tinguin el descans merescut, després de l’esforç, de vegades dur, que suposa el seu treball. Déu vol que cultivem la nostra salut.

Però hi ha també una altra cosa molt bonica que comporta aquest descans del diumenge. I és poder gaudir de la vida de família. Els pares, els nens i joves, el diumenge, deixen el treball, les classes, etc… i poden estar junts tots. Què bé s’ho passen els nens amb uns pares que estan per ells. Són moments de categoria per educar els nens, perquè cada membre de la família estigui per fer feliços els altres. Déu vol –perquè sap que ens convé- que el diumenge estiguem més per la família.

Hi ha encara un altre aspecte que els diumenges hauríem de tenir present. És un dia per a fer el bé, per visitar un malalt, que necessita i espera companyia, per trucar a alguna persona que es farà contenta, per participar en un esplai com a monitors… per altres mil coses que se’ns acudiran si vivim atents a les necessitats que veiem al nostre voltant.

També és veritat que, de quan en quan, el diumenge pot ser un dia de sortida amb els amics, o de realitzar alguna activitat que no és possible durant la setmana.


Bé. Recordem. Déu ens ha donat el diumenge, perquè santifiquem la festa. Déu sap que necessitem trobar-nos amb Ell en la missa; Déu sap i vol que gaudim la vida de família, que descansem del treball, de vegades dur, de la setmana. Déu vol que inventem maneres de fer el bé als que tenim al voltant. I… ho vol… perquè ens estima i sap que ens convé. 

Recordem, doncs, el tercer manament: Santificar les festes. Bon dia i fins demà si Déu vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada