dimecres, 8 d’abril del 2020

El sagrament de la Unció dels Malalts


Dimecres Sant (08.04.20)




Ens parla Mossèn Joan Ramon


Amics i amigues.


En l’explicació dels sagraments que fem en aquests dies de confinament, tocaria avui parlar de l’Eucaristia. Però ho farem demà, el dia especial de l’Eucaristia, el Dijous Sant.

Avui parlarem de la Unció dels Malalts. I ho fem davant d’una pintura preciosa, del pintor Serrasanta, que està a la capella del Santíssim de la parròquia del Carme. Mireu-la amb atenció:

Veieu un malalt, al llit, acompanyat de la família que l’estima. Hi veieu també un mossèn, que representa a Jesús, que vol està sempre al costat dels qui pateixen, i especialment en els moments més delicats.

El mossèn ha pregat per ell, i, si és possible, l’ha confessat,  . I tot seguit, amb un oli especial, “l’oli dels malalts” ungeix el cap i les mans del malalt dient aquestes paraules:

Per aquesta Santa unció i per la seva bondadosa misericòrdia, t'ajudi el Senyor amb la gràcia de l'Esperit Sant. Perquè, lliure dels teus pecats, et concedeixi la salvació i et conforti en la teva malaltia. Amén.

i ara li dona la comunió, l’Eucaristia, perquè el malalt sàpiga que Jesús, que l’acompanyat amb els sagraments tota la vida, ara l’acompanya en aquests potser últims, que està vivint.

Aquest sagrament de la Santa Unció, que també s’anomena sagrament dels malalts es rep especialment quan hi ha una malaltia greu, que pot acabar amb la mort.

De tota manera, com a sagrament dels malalts, no cal esperar a rebre’l quan un ja s’està –diguem així- acabant-se. Es pot rebre també –i val la pena tenir-ho present - quan les forces es debiliten, sigui per l’edat o malaltia.

Déu, a través d’aquest sagrament, vol estar present amb nosaltres, precisament quan més el necessitem. DONEM-LI GRÀCIES A DEÚ per aquest amor tan gran, delicat i constant que ens té.

Volem acabar dient-vos que, si sabeu d’alguna persona gran o malalta, no dubteu en comunicar-ho als mossens de la parròquia. Molt a gust es faran presents a la seva casa, per acompanyar-lo, consolar-lo, estar una estona amb el malalt. Recordeu: el mossèn representa a Jesús. I Jesús vol estar al costat especialment de tots els que pateixen.

Amics i amigues… contempleu uns segons el quadre.

Bon dia a tothom, i… fins demà si Déu vol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada