dimecres, 15 d’abril del 2020

El segon manament de la llei de Déu: Respectar el seu nom

No diràs el nom de Déu en va.





Amics i amigues: Continuem explicant el camí de la felicitat, és a dir, els manaments de la llei de Déu.


Ahir dèiem que el primer és estimar Déu sobre totes les coses. Doncs, bé. El segons és com una explicació del primer: Respectar el nom de Déu. No pronunciar-lo tontament.

Parlar de Déu per insultar-lo, és una cosa molt lletja.

Dir paraulotes contra Déu, el que em diem “blasfemar”… mai de la vida.
Riure’s de les coses de Déu o de l’Església que ell ha fet per al nostre bé. Mai.

Quan parlem de Déu, hem de ser conscients que parlem de la persona que més ha fet per nosaltres, que més ens ha estimat, que més ens estima, que ens perdona sempre.

I quin és el nom de Déu perquè el puguem pronunciar amb amor, amb alegria?
A través de la història, els homes l’han anomenat de diverses maneres: el Creador –perquè tot ho ha creat ell-; el Senyor, perquè és l’amo de tot. Quan Moisès va preguntar a Déu quin era el seu nom, Déu va respondre: “Jo sóc el qui sóc”, és a dir, el qui existeix des de sempre i per a sempre.

Però, fixem-nos-hi. Déu, tots ho sabem, és un de sol. No hi ha més que un Déu. Però recordeu el catecisme. En Déu, únic Déu, hi ha tres Persones distintes: el Pare, el Fill i l’Esperit Sant. Jesús ho explicava: parlava molt del Pare, Jesús era el Fill de Déu; i el Pare i el Fill ens han enviat l’Esperit Sant, que habita en el nostre cor, que ens guia, que ens enforteix, que ens dóna consol i ànims per ser cada dia més bons cristians.

Són realitats que mai comprendrem del tot, perquè ens depassen, perquè Déu és immensament superior a la nostra intel·ligència… però Jesús ens les ha explicat.

I no solament ens les ha explicat, sinó que ens ha estimat tant que, a nosaltres, inútils, pobres, petits, fins i tot pecadors com som…. ¡atenció! Ens ha fet Fills de Déu, germans de Jesús, temples de l’Esperit Sant.
Amics, com no hem de respectar el nom de Déu –com diem en el segon manament- si ens ho ha donat tot, ens ha fet fills de Déu, germans de Jesús, temples de l’Esperit Sant?

Amics i amigues, vosaltres i jo, tots, tots, respectem el nom de Déu. Ell és qui més ens estima.
BON DIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada