dijous, 23 d’abril del 2020

Els 10 Manaments de la Llei de Déu - conclusió




Ens parla Mossèn Joan Ramon


CONCLUSIÓ DELS MANAMENTS DE LA LLEI DE DÉU

Amics i amigues. BON DIA

Ahir vam acabar l’explicació, breu, de cadascun dels manaments de la llei de Déu. Penso que ens pot anar bé una conclusió –que l’hem anat repetint, però sempre ens convé recordar.

Els manaments de la llei de Déu, tot i que, de vegades, ens costa complir-los, són “camí de felicitat”, felicitat eterna i felicitat també aquí a la terra. Com podria ser d’altra manera, si qui ens els ha donat és Déu, el nostre Pare.

Recordeu: els manaments són com el “manual d’instruccions” per circular perfectament en la vida. És el número 10, que hem de “comprar” perquè ens toqui la “loteria” de la felicitat.

Noteu la diferència gran que hi ha entre aquestes “normes”, manaments que Déu ens dóna, i que –diguem-ho així- caben en “un paper de fumar”, i la quantitat immensa de lleis que totes les nacions tenen per governar-se, i que no cabrien en la biblioteca més gran que poguéssim imaginar. Per altra banda, què fàcil és entendre la llei de Déu, -un nen les entén- i què difícil i complicat resulta aprendre i entendre les lleis dels Estats. Cal fer la carrera de Dret, i encara...

Déu que ha creat els homes.... sap com han de funcionar si volen tirar endavant, ser feliços i fer feliços tothom.

Fins que el món no els accepti i compleixi... anirà a la deriva.

Déu ho ha fet tot molt bé. Ens ha donat els manaments, i –juntament- i la llum i força per complir-los.

I tant ens estima, que, quan el món s’ha desviat del camí, ha enviat el seu fill, que ha mort en creu per nosaltres... per salvar-nos.

Aquesta és la història de la humanitat, la història de la salvació, la història que estem encara també nosaltres escrivint –amb un Jesús que està al nostre costat, animant, guiant, acompanyant, perdonant.

Deixem-nos guiar per aquell que és l’únic que ens estima del tot, que sap el camí perquè l’ha recorregut, i el recorre amb nosaltres.

BON DIA.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada