dijous, 9 d’abril del 2020

El sagrament de l'Eucaristia

Dijous Sant (09.04.20)



Ens parla Mossèn Joan Ramon


Amics i amigues. Bon dia.


Hem arribat a un dia molt important, un dia únic, un dia inoblidable per als cristians.

Avui és DIJOUS SANT.

El dia que Jesús, hores abans de morir clavat a la creu, reunit amb els seus amics, els apòstols –fixeu-vos-hi bé- va prendre el pa, el va beneir, el partí i els el donà tot dient: “Preneu i mengeu-ne tots, això és el meu cos.” Després prengué la copa amb el vi i digué: “Preneu i beveu-ne tots; aquest és el calze de la meva sang”.

Amics i amigues: són paraules de Jesús. El pa ja no era pa, era el Cos de Jesús. El vi ja no era vi, era la Sang de Jesús. I els donava als apòstols i a tota la humanitat com l’aliment de la nostra vida cristiana.

Aquest és el sagrament de l’Eucaristia.

Nens i nenes, que us esteu preparant per la Primera Comunió. L’aliment que rebreu aquell dia és el Cos i la Sang de Jesús. A l’Eucaristia mengem el mateix Jesús.

Jesús ens estima tant, tant… que ho ha fet tot per nosaltres. Ha donat la vida, deixant-se clavar a la creu. I, es cert que va ressuscitar i va pujar al cel per sempre. Però també és cert que no ens ha deixat orfes. Ell mateix va dir abans de pujar al cel: “Jo seré amb vosaltres tots els dia de la vida fins a la fi del món.”

I com està entre nosaltres? Especialment en l’Eucaristia. L’Eucaristia és Jesús. El pa i el vi, després que el mossèn els consagra, ja no són pa i vi: és Jesús, el nostre amic que vol estar amb nosaltres, dins nostre.

Prepareu la Comunió amb il·lusió. I no oblideu mai que, cada diumenge, quan vingueu a la Missa, Jesús us està esperant perquè el combregueu, perquè el mengeu,… perquè també vosaltres us aneu transformant en ell, sigueu com Ell, sapigueu estimar com ell… i sigueu sempre feliços amb ell. No us feixarà mai.

Perdoneu-me les persones grans, si avui he parlat una mica més per als nens. Però… és que “nens” ho hauríem de ser tots. Hi ha coses que no més les podrem entendre si som senzills com els nens. I aquesta ho és.

No hi ha cosa més gran que l’Eucaristia: Jesús amb nosaltres. No hi ha cosa més entranyable que l’Eucaristia: “Mengem el mateix Jesús”. És la demostració de fins a quin punt Jesús ens estima. Estimar Jesús és la nostra salvació.
E
stem davant del Sagrari, “la caseta” –diguem-ho així- on Jesús ens espera.

Mirem uns moments el Sagrari. I sabem que Jesús també ens mira.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada