dissabte, 11 d’abril del 2020

El sagrament del Matrimoni

Dissabte Sant 



Ens parla Mossèn Joan Ramon



Amics i amigues. Bon dia.


Avui, en l’explicació dels sagraments, voldríem parlar del sagrament del matrimoni. I ho fem precisament davant d’una pintura que representa Josep i Maria, en la celebració del seu matrimoni. És un dels quadres del presbiteri de l’església del Carme, que representen diversos moments de la vida de Maria.

El matrimoni és el sagrament en què un home i una dona es prometen mútua fidelitat per tota la vida, i reben de Déu la gràcia especial que els ajudarà a estimar-se cada dia més i a educar els fills que hauran rebut de Déu.

Hem de valorar molt aquest sagrament. Hem d’agrair que, a través del matrimoni dels nostres pares, cadascú de nosaltres hem arribat a la vida, hem estat educats i protegits. Per això l’amor als pares és essencial en la vida humana i cristiana.

És tan important el sagrament del matrimoni que cal que els joves que hi volen arribar es preparin molt bé. No solament per encertar en l’elecció de la persona amb que volen conviure tota la vida. La preparació per al matrimoni consisteix especialment en aprendre y practicar, ja ara en la pròpia família de cadascú d’ells, aquelles actituds, diguem-ne virtuts, que després els faran immensament feliços en la família que formaran.

Nois i noies, si ara, a casa vostra us poseu al servei de tots, pares, germans, avis; si sou treballadors, estudiosos, honestos, senzills, alegres, afectuosos… cal esperar lògicament que, quan sigueu casats, les mateixes actituds que heu cultivat a casa vostra, seran les que aportaran vida, alegria, germanor al vostre matrimoni, i trametreu als vostres fills.
Visqueu amb il·lusió i serietat aquest temps del vostre nuviatge.

I arribarà un moment en què haureu de preparar-vos per la cerimònia del sagrament del matrimoni. El mossèn us explicarà el que cal fer i com ho heu de preparar. Ara, lògicament, no cal explicar-ho tot.

Només acabaria recordant lo bonica que és la fórmula que us direu l’un a l’altre en el moment de la boda. Us la recordo, Cadascú dirà el nom de l’altre:       
  
“Jo t’estimo a tu, i et prometo que et seré fidel en les alegries i en les penes, en la salut i en la malaltia, i que t’estimaré i t’honoraré tota la vida”.

Amics i amigues, els que esteu casats, els que us hi prepareu, us felicitem els vostres mossens. I preguem que Josep i Maria us acompanyin sempre.
Bon dia… i BONA PASQUA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada