diumenge, 15 de març del 2020

CoronaVida

Una CoronaVida per a superar el coronavirus

Catequistes, amunt els cors!

Se'ns presenta l'ocasió d'ajudar a molts a fer el mateix, començant pels nens i nenes, nois i noies de la catequesi. Pensant en seguir la consigna habitual del Papa Francesc, de convertir les dificultats en oportunitats, ens ha semblat convenient aplicar-la a la situació de vacances forçoses de la nostra catequesi. Hauríem d'aconseguir que els nens i nenes, nois i noies arribessin a la primera comunió i la confirmació més preparats que mai. Ens haurem de valdre de WhatsApp, de la pàgina web de la unitat pastoral i d'altres eines de comunicació per obtenir els objectius següents:

  • Primer de tot, que se sentin acompanyats pels seus catequistes. A través vostre, han d'experimentar que Jesús és a prop seu..
  • Progressar en la formació catequètica.
  • Aprendre bé els cants de les celebracions de la primera comunió i confirmació (i altres cants, entretinguts i de valors).
  • Fer que els nens adoptin a casa seva una actitud positiva, de col·laboració i servei.
  • Facilitar-los moments d'entreteniment.
  • Preparar-los moments de pregària, també amb motivacions, i de forma atractiva…
Ens agradaria preparar-ho tot de conjunt amb vosaltres. No podent-ho fer presencialment, ho farem virtualment. Penseu en les propostes següents i feu tota mena de suggeriments

Què tal si cada catequista pensés un missatge, curt, que aniríem fent arribar als nens durant la quarantena? Ja facilitaríem la manera pràctica de fer-ho.
Què tal si féssim arribar diversos punts de catequesi en forma atractiva als nens? S'hi està treballant, però si teniu suggeriments seran ben rebuts.
Què tal algun concurs de catequesi?
També seria bo pensar en una sèrie de contes, curts, amb moralitat.
Dins dels entreteniments, podem pensar en endevinalles, pintar dibuixos, i tot el que pugueu suggerir.

2 comentaris:

  1. Com podeu veure, l'Anna ha preparat aquest blog com una eina informàtica amb la qual l'equip de catequistes podem ajudar els nostres nois i noies durant el temps que duri l'aïllament per causa del coronavirus. Us prego que hi poseu tot l'interès.
    Si teniu algun material que pugui ser útil per als nens, feu-lo arribar.
    Seria bo trucar cada catequista als del seu grup, per interessar-se per ells. Els agradarà saber que la catequista pensa en ells.
    És la primera vegada que publico un comentari en un blog. Ja veurem com va.

    ResponElimina