dimecres, 25 de març del 2020

Festa de l'Anunciació

A tota la gran família de les parròquies del Carme i Sant Joan, moltes felicitats en la festa gran de l'Anunciació! En les circumstàncies del coronavirus aquesta gran festa té un significat molt especial.

L'arcàngel Gabriel, anuncia a Maria que per obra de l'Esperit Sant tindrà un fill, que serà a la vegada Fill de Déu. Maria diu sí al projecte de Déu, i des d'aquell moment el ventre de Maria porta un fruit beneït, Jesús, que tot i ser Déu és home com nosaltres. Avui celebrem que Déu s'ha apropat a nosaltres, més encara s'ha fet un de nosaltres.

Tot el món està aclaparat sota el pes del superminúscul virus Covid-19. Però nosaltres alcem ben alt el cap: no estem sols. Jesús fa seva l'angoixa, malaltia i mort de tota persona humana. Ens dóna la certesa que hi ha resposta a la malaltia, que la mort no té l'última paraula, que allò que compta en la vida és estimar.

Comencem per estimar, i es posarà en marxa la nostra inventiva per aprofitar el temps de confinament, per fer-nos la vida més agradable, per redescobrir els veritables valors de la persona, per comprovar que són poques les coses essencials.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada