dissabte, 25 d’abril del 2020

Donar menjar al famolenc i beure al qui té set




Amics i amigues, BON DIA  

Una de les Obres de Misericòrdia és donar menjar al qui té gana i beure al qui te set. Recordem el que dèiem ahir: “Quan tenia fam em donàreu menjar, quan tenia set em donàreu beure”. Són primeres necessitats de la persona.

Molts de nosaltres, gràcies a Déu, potser mai hem passat gana. La veritat és que, al nostre món, malauradament, hi ha molta gent que passa gana, que mor de gana. Recordo, de petit, quan la mare deia, en començar el dinar: “Nens, donem gràcies a Déu, perquè podem menjar”.

Sí, donem-ne gràcies a Déu. Però penso que Jesús ens diu: “No hi podeu fer res més?” Certament, entre els cristians i altres que no ho són, però tenen el cor obert, hi ha moltes organitzacions, sensibles al problema de la fam. Aquí mateix, a Lleida, Mans Unides, Càritas diocesana, les cáritas parroquials, Arrels, Jericó, Comunitats Vicencianes i altres, miren com poder, al menys, pal·liar aquest greu problema.

Des que Jesús va pronunciar aquestes paraules: “Tenia fam i em donàreu menjar”, han sorgit dintre l’Església, Sants i Santes que han fet d’aquestes paraules de Jesús el programa de la seva vida i de les comunitats que han fundat.

Potser preguntareu. I cadascú de nosaltres, què hi podem fer concretament? No volem esgotar les possibilitats, però, a tall d’exemples:

Procurar preparar el menjar, de forma que s’aprofiti tot. Que no s’hagi de tirar res. I en aquest sentit, educar els nens i nenes en aquest respecte al menjar... que altres no tenen. Quan les senyores aneu de compra, no penseu solament en la família. Penseu en reservar alguna cosa per als qui no poden comprar.

Quan es fa la col·lecta de MANS UNIDES contra la fam, penseu en la paraula de Jesús: “Quan tenia fam em donàreu menjar”.

Potser direu: I respecte als qui demanen pel carrer, què hem de fer? No és fàcil la resposta. Però, com a principi, adreceu-los a les organitzacions que s’ocupen dels pobres, que possiblement tinguin més criteri per saber a qui s’ha d’ajudar. I, conseqüentment, ajudeu vosaltres a aquestes organitzacions. És una forma més segura de “donar menjar al qui realment té gana”. No recordeu què va fer el nostre estimat Mossèn Joan per tots els qui tenien gana? Estic segur que Jesús li haurà dit: “Joan, vine amb mi... perquè quan tenia fam en vas donar menjar”. Tant de bo que ens ho pugui dir a tots nosaltres; “Veniu amb mi... perquè en donàreu menjar”.

BON DIA A TOTHOM

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada