diumenge, 3 de maig del 2020

Corregir al qui s'equivoca




Corregir al qui s’equivoca

Amics i amigues, BON DIA.

Seguim amb les obres de misericòrdia, de tipus espiritual. Ve ara la que diu: Corregir al qui s’equivoca.

És molt necessari... però no gens fàcil... de fer-ho bé. Parlem-ne.
Quan una persona vol corregir un altra, i és, repetim, una cosa molt bona i necessària, cal que pensi abans algunes coses. Per exemple:

Sóc jo el més indicat per fer a l’altre aquesta correcció? És ara el moment més oportú per fer-la? Això que vull corregir a l’altre, o cosa semblant, no ho faig també jo? Potser, si ens fem aquestes preguntes, no tindrem tanta pressa en fer la correcció, o potser farem una pregària a Déu perquè ens prepari per a fer-la com cal, i prepari a l’altre per acceptar-la. O potser mirarem de corregir-nos abans del que no fem prou bé.

Amb totes aquestes “condicions”... potser es quedaran moltes correccions sense fer. D’acord. O potser ens prepararem per fer-les bé.

Tot això ho han de tenir present les persones que tenen obligació de corregir, de fer aquest “servei”. Els pares, els esposos, els professors, també els mossens... tothom qui està, d’una manera u altra, al càrrec dels altres.

Que ens mogui per a fer la correcció, no l’orgull, sinó la humilitat; no la impaciència, sinó la caritat. Si nosaltres intentem de corregir-nos del que altres ens acusen, estarem més preparats per fer, al temps oportú, i de la millor manera, la correcció als altres.

En la Sagrada Escriptura es parla molt de la correcció, de l’important que és fer-la o acceptar-la. I és lògic, perquè tots estem carregats, més del que pensem, de defectes, que ens cal corregir i que altres ens hi ajudin.

Una norma pràctica per encertar podria ser aquesta: Jo tinc faltes; com m’agradaria a mi que els altres me les corregissin? Doncs, així ho intentaré jo fer-ho al altres, quan convingui. Si jo accepto les correccions, estaré més preparat per a fer-les.

I pensem que, per més difícil que sigui fer-ho bé..., corregir és una gran obra de misericòrdia. Tingueu-ho en compte els esposos,entre vosaltres. Tingueu-ho en compte els pares amb els vostres fills. Tingueu-ho en compte els professors, els qui teniu algun tipus d’autoritat. Tinguem-ho en compte també els mossens...

I tots... demanem a Déu que ens doni paciència, que ens doni bondat, humilitat, i amor delicat... per fer la correcció quan calgui... i per acceptar les correccions que necessitem que els altres ens facin. BON DIA


Estem contemplant la nau de l’església del Carme. Com tantes esglésies, també la nostra està dedicada a la Mare de Déu i Mare nostra. Avui, dia de la mare, és també el dia de la nostra Mare del Cel.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada