divendres, 29 de maig del 2020

4.- Do de Consell




Amics i amigues. BON DIA.

Seguim avançant en l’explicació dels dons de l’Esperit Sant. Ens toca avui el do que en diem de CONSELL.

Tots sabem l’important que és en els moments més delicats, poder comptar amb el consell de les persones sàvies que ens volen molt. Doncs bé, a través del do de consell, és Déu mateix amb el seu Esperit que il·lumina el nostre cor, de manera que puguem entendre com hem de parlar, de comportar-nos i el camí que hem de seguir. És un do de l’Esperit Sant.
Si nosaltres rebem aquest Esperit –la Gràcia és l’Esperit de Déu en nosaltres-, si estem atents a les seves inspiracions, l'Esperit Sant comença de seguida a fer-nos sensible la seva veu, a orientar els nostres pensaments, els nostres sentiments i les nostres intencions, d'acord amb el cor de Déu. I ens porta sempre a posar la nostra mirada interior en Jesús com el model de la nostra forma d'actuar i relacionar-se amb Déu Pare i amb els germans.


Amb el do de Consell, l'Esperit Sant ens dóna capacitat de prendre decisions concretes respecte a la pròpia vocació, a l’educació dels fills (quant necessiten les mares aquest do de consell) i en molts moments delicats de la nostra vida i de la relació amb els altres...

La condició essencial per tenir aquest do és l'oració. Resar les oracions que sabem des de petits, però també resar amb les nostres paraules: Ajudeu-me, Senyor, què he de fer ara? Amb la pregària fem espai perquè l'Esperit vingui i ens ajudi en aquest moment i ens aconselli sobre el que hem de fer.

En la intimitat amb Déu poc a poc deixem de banda la nostra lògica personal, i aprenem a demanar-li al Senyor 'Quin és el teu desig? És una bona pregària. I així madura en nosaltres una sintonia profunda, gairebé natural amb l'Esperit i experimentem la veritat d’aquelles paraules de Jesús:  “Quan us portin als tribunals, no us preocupeu del que haureu de dir: en aquell moment digueu allò que us sigui inspirat, perquè no sereu vosaltres qui parlareu, sinó l'Esperit Sant. (Mc 13,11)


Això que deia Jesús als apòstols, també ens ho diu a nosaltres: Deixeu espai a l’Esperit Sant, pregueu-li, confieu-vos a ell, escolteu-lo. És el millor Conseller.

Demanem, doncs, aquest do de Consell per a nosaltres, i, d’una manera particular, pels Pastors de l’Església, el Sant Pare, els Bisbes, que tant sovint han de prendre decisions importants en la vida de l’Església. I també pels mossens que, més a prop nostre, tenen la missió d’orientar-nos i estimular-nos en la vida espiritual. BON DIA.

Avui estem contemplant la pintura central de l’absis de la parròquia del Carme. El pintor, Víctor Pallarès, ha posat a la dreta uns quants apòstols en el moment que l’Esperit Sant davallà sobre d’ells en forma de llengües de foc.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada