dissabte, 16 de maig del 2020

Sant Simó Stock

Simó Stock va ser un carmelita anglès que va viure al segle XIII. Segons la tradició, als dotze anys deixà la casa pairal i es féu eremita, vivint sota una alzina (i d'aquí el malnom Stock, que deriva de l'anglès antic i vol dir «tronc d'arbre»). Va predicar arreu del país i, després de pelegrinar a Terra Santa, va decidir entrar a l'Orde del Carme. Va estudiar a Roma i fou ordenat sacerdot.

Essent prior general de l'orde del Carmel, va reformar la regla convertint-la en orde mendicant (abans era eremítica) i afavorint-ne la difusió per Anglaterra i tota Europa. En aquesta etapa es va fundar el convent carmelità de Lleida, l'any 1272.

Morí el 1265, amb cent anys. És el sant protector de l'Orde del Carme. La seva festa se celebra el 16 de maig. 


Un gran i majestuós vitrall decora la gran rosassa que domina la façana principal de l'església del Carme, de Lleida. L’escena, visible des de l’interior, recrea l’escena de sant Simó Stock rebent l’Escapulari de mans de la Mare de Déu del Carme. Al fons es veu el convent carmelità de Aylesford Kent (Anglaterra) on es va produir aquest fet miraculós el 16 de juliol de 1251. Per commemorar aquest fet, s'instituí la festa de la Mare de Déu del Carme, que es fixà el 16 de juliol.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada