dilluns, 25 de maig del 2020

0.- Introducció als DONS DE L'ESPERIT SANT


Ens parla Mossèn Joan Ramon

  1. Saviesa
  2. Enteniment
  3. Ciència
  4. Consell
  5. Fortalesa
  6. Pietat
  7. Temor de Déu
Amics i amigues. BON DIA.

Ahir vam acabar l’explicació de les Benaurances de Jesús. Tant de bo que, a vosaltres i als mossens, aquesta paraula de Jesús anés ressonant en les nostres oïdes i en el nostre cor. Benaurats, benaurats, benaurats... És que Jesús ens vol immensament feliços. I sap quin és el camí. Ell l’ha recorregut. I vol que nosaltres el seguim, per arribar a l’autèntica felicitat, ja en aquest món, i després en la vida eterna.

Providencialment, ahir, dia que vam acabar aquestes explicacions, era el dia de l’Ascensió de Jesús al Cel. Els apòstols estaven encantats amb Jesús. Amb Ell a la vora no tenien cap por. Es veien capaços de tot. Però Jesús els diu: “Jo me’n vaig. Però no us deixaré orfes. “Si vaig al cel, és per enviar-vos l’Esperit Sant. Us convé que me’n vagi. L’Esperit Sant que us enviaré us enfortirà, us farà entendre tot el que jo us he ensenyat, i us guiarà a la veritat sencera. Ell habitarà en vosaltres, us omplirà dels seus dons; serà el vostre advocat, el Vostre consolador” Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l'evangeli a tota la humanitat.

Els apòstols no acabaven d’entendre. No podien entendre. I veien que Jesús marxava. Què serà de nosaltres, si Jesús ens deixa. I Jesús els diu: “No us allunyeu de Jerusalem; espereu-hi aquell que el Pare ha promès i que us he anunciat”.

Tots sabem el que va passat al cap de 10 dies. El proper diumenge tota l’Església celebrarà la vinguda de l’Esperit Sant, el dia de la Pentecosta. I sabem com els apòstols, fins aleshores porucs i ignorants, amb la força i la saviesa de l’Esperit Sant, van començar una aventura, en la que nosaltres, dos mil anys després, hi estem immersos. L’Esperit Sant és l’anima de l’Església, és l’anima de tot cristià.

Aquesta setmana ens pot anar molt bé, per preparar-nos a la Pentecosta, recordar unes paraules, ja del profeta Isaïes, que deia: L'Esperit del Senyor reposarà damunt d'ell: esperit de saviesa i d'enteniment, esperit de consell i de fortalesa, esperit de coneixement i de reverència pel Senyor.

En aquesta frase d’Isaïes s’ha inspirat l’Església quan ens parla dels dons de l’Esperit Sant. Anirem veient –i apreciant- què fa l’Esperit Sant en l’Església i què fa en cadascú dels cristians. Potser al final haurem de dir: “L’Esperit Sant ho fa... tot”. I és veritat, tot el que val, tot el que perdura, tot el que és bo... és obra de l’Esperit. A nosaltres, a l’Església, ens toca estar atents, col·laborar, demanar a l’Esperit que actuï en nosaltres, que aboqui sobre nosaltres els seus 7 dons.

Tant de bo que les reflexions d’aquesta setmana sobre els dons de l’Esperit ens ajudin a preparar la festa de la Pentecosta. BON DIA.

Hem fet aquesta reflexió a la capella del Santíssim de la Parròquia del Carme. A la pintura de l’absis hi veiem una paloma. Sempre la paloma ha estat el símbol de l’Esperit Sant. Recordem que, en el baptisme de Jesús, l’Esperit Sant va davallà sobre Jesús en forma de paloma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada