divendres, 22 de maig del 2020

6.- Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu



AMICS I AMIGUES. BON DIA
Seguim amb les benaurances. Ens toca avui: Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu. Déu es deixa veure per aquells que tenen el cor net. Un exemple clar:
Maria, la del cor senzill i net. Un cor només per a Déu i per allò que Déu vol. Maria que havia promès virginitat, i que davant de l’anunci de l’àngel d’esdevenir mare de Déu, no es deixa enlluernar per la proposta; per això, abans de donar el seu sí, exposa la seva situació: “jo he promès virginitat”. I Déu capgira les lleis de la naturalesa perquè aquella noia esdevingui mare sense perdre la virginitat. “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”
Sant Joan, el deixeble verge, el més jove dels apòstols; quan va sentir de Joan Baptista: “Aquest és l’anyell de Déu que esborra el pecat del món” va darrera Jesús. Juntament amb Andreu, va passar aquella tarda amb ell. Va veure, va conèixer Jesús. A la seva vellesa (potser 90 anys) recorda que eren les quatre de la tarda. Net de cor, va “veure” en Jesús el Messies esperat. Recordem que és el deixeble estimat, el que reclinà el cap sobre el costat de Jesús. Només a ell li revela Jesús qui és el traïdor. I és l’únic que el segueix fins a la creu. A ell li confia Jesús la seva Mare. “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.
Aquesta netedat de cor, a través de la història de l’Església, ha estat estimada per quantitat immensa de persones, petits, grans i vells, homes i dones, de totes les races i colors, que han vist en Jesús –perquè tenien el cor net- el tresor més gran que podia donar sentit a tota la seva vida. I s’hi han consagrat. I al mateix temps –perquè tenien el cor net- ha sabut veure Jesús en la persona de tots els necessitats, i s’han consagrat a ajudar-los. “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.
Un cor senzill, net, sense intencions lletges, obra la mirada als grans horitzons, sap veure Déu en totes les coses, s’entusiasma per les empreses més belles, ni que siguin difícils.
Un cor senzill i net, en qualsevol vocació que Déu el cridi, sigui el matrimoni, sigui la vida consagrada, farà feliç a tots els qui tingui a la vora. Un cor senzill i net sap estimar. En cada persona hi veu Déu. “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.
Un noi, una noia, que tenen el cor net, veuran en els estudis una ocasió preciosa de fer un servei a la humanitat. I estudiaran amb tota l’ànima. Hi veuran Deu, en els llibres. Uns nuvis, amb el cor net, s’estimaran i se sentiran estimats més que cap altre. Cada un d’ells, hi veurà en l’altre el mateix Jesús. “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.
Les persones que aixequen el món i la societat, els col·legis, les famílies, les parròquies... no són els més llestos, els més savis, els més poderosos, els més rics... Són els qui més estimen. I per estimar de veritat... s’ha de tenir el cor molt net. Aquests en tot hi veuran Déu... i s’hi entregaran en cos i ànima, “Feliços els nets de cor, perquè veuran Déu”.
Hem contemplat aquest dibuix que presideix el local dels Baixos, que en diem “Espai Mossèn Joan”. La dibuixant va ser Betlem Oliveras, l’any 1996. El dibuix reflexa la imatge de la Mare de Déu del Carme, que presideix l’Església i és obra d’Enric Monjo, l’any 1943.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada