dimecres, 27 de maig del 2020

2.- Do d'Enteniment




Amics i amigues. BON DIA.

Seguim amb els dons de l’Esperit Sant. Avui ens toca el do que en diem: ENTENIMENT. Comencem dient que és l’Esperit Sant qui ens ajuda e entendre el misteri de Déu, el misteri de Crist, el misteri de l’home, el misteri de la història, el misteri de la vida. No es tracta de saber més coses, més història, més biologia, més astronomia; no. Ni tampoc de saber parlar dels llibres de la Bíblia.

Per aquest do ens adherim a les veritats que Déu ens ha revelat, amb un desig de conèixer-les més i millor. En escoltar i llegir la Paraula de Déu, aquest do d’enteniment ens ajuda a comprendre’n el sentit més profund. És l’experiència que van tenir els deixebles d’Emaús. Ells coneixien les Escriptures, però quan Jesús els les va anar comentant i explicant, se’ls obriren els ulls i van comprendre’n el sentit.

És el do que Jesús va prometre als apòstols, i a través d’ells als pastors de l’Església: “Us he dit tot això mentre he estat amb vosaltres, però l'Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que jo us he dit, i us ho farà entendre”. I també als fidels, que, gràcies a aquest do, tenen com un “sentit de la fe”, que els guia en les opcions concretes, al temps que els aguditza la intel·ligència perquè comprenguin millor el teixit de les coses humanes i de la història. La Verge Maria, plena d’aquest do, va entendre el sentit profund de les meravelles que Déu havia obrat en ella; per això proclamava: “La meva ànima magnifica el Senyor, perquè ha obrat en mi meravelles”

Quan l'Esperit Sant habita en el nostre cor i il·lumina la nostra ment, ens fa créixer dia rere dia en la comprensió del que el Senyor ens ha dit i ha realitzat. El mateix Jesús ha dit als seus deixebles: "Us enviaré l'Esperit Sant i Ell us farà entendre tot el que jo us he ensenyat". Entendre els ensenyaments de Jesús, entendre l'Evangeli, entendre la Paraula de Déu. Un pot llegir l'Evangeli i entendre alguna cosa, però si llegim l'Evangeli amb aquest do de l'Esperit Sant podem entendre la profunditat de les paraules de Déu i això és un gran do, un gran do que tots hem de demanar i demanar junts: dona’ns, Senyor, el do d’Enteniment.

Direm, per acabar, que aquest do d’Enteniment, com diu la paraula és un do. I els dons, ho dèiem ahir, no es compren, ni es mereixen. Els dons es demanen. I un es pot preparar per a rebre’ls. És el que ens cal fer aquests dies. Tota l’Església i tots els cristians demanem aquests dons de l’Esperit i ens preparem per a rebre’ls.

Ens anirà bé a tots tenir aquests dies estones de pregària. Hi ha un himne molt bonic –us l’hem enviat-. Comença així: “Veniu, Esperit Sant, des del cel al nostre pit. amb un raig de llum divina. Pare dels pobres, veniu, deu-nos els dons que teniu, oh Sol que el cor il·lumina”  BON DIA

Estem avui contemplant l’escena de la visitació de Maria a la seva cosina Elisabeth. L’Esperit Sant, en figura de colom, és qui va fecundar les entranyes de Maria i qui va revelar a Elisabeth qui era aquella noieta, Maria, que la visitava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada