dilluns, 11 de maig del 2020

Sant Anastasi

Sant Anastasi va néixer a Lleida al voltant del 263, en el si d’una família pagana que habitava en l’antic barri de Magdalena., Va ser soldat de la guàrdia pretoriana de Dioclecià, emperador de Roma. Convertit al cristianisme, l'emperador ordenà empresonar-lo. 

Anastasi fugí amb setanta companys de milícia i de fe als que animava a perseverar. Sembla ser que el retorn a casa el feu amb altres 70 companys de milícia i alhora de creença, que ell mateix havia convertit a la nova fe. Conta la llegenda que, assedegats, els soldats s'aturaren prop de Lleida a un pou per treure aigua, però no tenia corda. Anastasi implorà l'ajuda de Déu i l'aigua va començar a brollar per sobre del brocal. El miracle animà  els seus companys que, amb coratge renovat, van entrar a la ciutat on breument però amb intensitat realitzarien una evangelització.

Delatat, va ser capturat, empresonat i executat amb els seus companys a la platja de Badalona. Els seus cossos es van llançar al mar. Es venerat com a patró de Lleida i de Badalona i la seva festa se celebra l’11 de maig en record del dia del seu martiri, a començaments del segle IV.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada