diumenge, 31 de maig del 2020

6.- Do de Pietat




AMICS I AMIGUES. Bon dia.

Altra vegada amb vosaltres; per parlar d’un altre do de l’Esperit Sant: el de Pietat.
Aquest do ens ajuda a tractar a Déu amb agraïment, afecte, tendresa, disponibilitat... a tractar-lo com a Pare: som fills de Déu;  i veure amb molt bons ulls els altres com a fills de Déu i germans. L’Esperit Sant ens cura de tota duresa, i ens obre a la tendresa envers Déu i els germans.

Aquesta tendresa s’expressa en l’oració. L’experiència de la pròpia pobresa, del buit que deixen en l’ànima les coses de la terra, suscita en l’home la necessitat de recórrer a Déu per obtenir gràcia, ajuda, perdó. Aquesta oració, el do de pietat l’enriqueix amb sentiments de profunda confiança envers el Pare provident i bo. Dirà sant pau: Déu envià el seu Fill, nascut d'una dona, nascut sota la Llei, perquè rescatés els qui vivíem sota la Llei i rebéssim la condició de fills. I la prova que som fills és que Déu ha enviat als nostres cors l'Esperit del seu Fill, que crida: «Abba, Pare!» Per tant, ja no sou esclaus, sinó fills, i si sou fills, també sou hereus, per obra de Déu. (Gal 4,-7)

Aquesta tendresa, que ens comporta el do de pietat, es manifesta en una mansuetud respecte als germans, ens dóna una nova capacitat d’estimar-los com a fills del mateix Pare, cridats a formar part de la família de Déu, que és l’Església. El do de pietat extingeix en nosaltres l’amargor, la còlera, la impaciència, i ens alimenta amb sentiments de comprensió, de tolerància, de perdó. El do de pietat està a la rel d’una nova comunitat humana, de la civilització de l’amor.

El do de pietat és una relació viscuda amb el cor: és la nostra amistat amb Déu, que ens la dóna Jesús, una amistat que canvia la nostra vida i ens omple d'entusiasme i d'alegria. Per aquest motiu, el do de la pietat desperta en nosaltres sobretot la gratitud i la lloança.
Acabem amb una frase de sant Pau als cristians de Roma: “Tots els qui són guiats per l'Esperit de Déu són fills de Déu. Perquè vosaltres no heu rebut un esperit d'esclaus que us faci tornar a caure en el temor, sinó l'Esperit que ens ha fet fills i ens fa cridar: « Abba, Pare!»

Una cosa és “saber” que som fills de Déu, i una altra “sentir-nos realment fills de Déu”. Això és un do l’Esperit Sant. Ell posa en el nostre cor i en els nostres llavis la paraula “Pare”-
Que Maria ens ajudi a sentir-nos fills estimats de Déu, i a obrir-nos amb cor i mans acollidors a tots els seus fills i germans nostres. Diguem-li, com ho fem en acabar la Salve: “O clement, o piadosa, o dolça Verge Maria”. BON DIA
  
Per explicar aquest do de Pietat, ens ha semblat oportú, fer-ho davant la imatge de la Mare. La Mare de Déu del Carme. És obra d’Enric Monjo, any 1943





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada