dissabte, 23 de maig del 2020

7.- Feliços els qui s'esforcen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu



7. Feliços els qui s'esforcen per la pau... perquè seran anomenats fills de Déu
AMICS I AMIGUES. BON DIA. Avancem en les benaurances. Avui ens diu Jesús: Feliços els qui s'esforcen per la pau, perquè seran anomenats fills de Déu,
Recordem unes paraules de Jesús, hores abans de morir: “Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s'asserenin i no temin”. Sembla un testament. I ho és. Jesús , abans de morir, ens desitja el millor, i ens parla de la pau, de “la meva pau”. Deu ser una cosa molt important. Un testament. I un testament de Jesús. I ens l’assegura.
Ens la desitja –i ens la dona- Jesús. I la desitja a tot el món; perquè tot el món és obra seva. Ell ha donat la vida per tot el món. Quina és la pau que Jesús vol?
La pau és un conjunt d’actituds: és diàleg. No tots pensem igual, per això hem d’escoltar l’altre, que no és un “enemic”, sinó un germà. Pot ser que no arribem a entendre’ns, però si a “comprendre’ns”. Mai a enfrontar-nos. Mai la crítica, la maledicència, la calúmnia, el buscar sobresortir, el buscar el primer lloc, ser més que els altres, Més aviat qui vol la pau se n’alegra de que els altres prosperin. La pau suposa una “saviesa” especial. L’home de pau no valora per damunt de tot els diners, el poder, la influència. Valora més la germanor. La pau és “paciència”. La paciència d’un pare que sap que l’educació dels fills, petits o grans, suposa temps, afecte, donar-los exemple. Qui estima no té pressa.
Potser tot això ens sembla impossible, donada la realitat del món d’avui. Però pensem que si Jesús ens ho proposa... és perquè és possible... i és vital. Això sí; cal posar-hi tota la força, buscar-la amb constància, sense defallir. Cal creure que és el bé suprem. I cal saber també que la pau és un do. I els dons cal demanar-los amb constància. I per això, treure de nosaltres tot el que s’oposa a la pau. Tots desitgem la pau del món. Però aquesta pau passa per la pau de les famílies. I la pau de les famílies suposa la pau del cor. Un cor en pau va sembrant pau al seu voltant. És un bé molt gran. L’hem de procurar costi el que costi.
A Jesús, que va sempre buscar la pau en tot i per a tots... li va costar la vida. I a molts que en la història han buscat la pau també els ha costat la vida. Per això hem de tenir confiança. La vida de Jesús i de tants que han donat la vida per la pau, és la millor penyora de que la pau vindrà; ells han pagat el preu. No podem desconfiar.
Us dono la pau; us dono la meva pau. Aquesta pau, que Jesús, infant encara, va veure – i va aprendre- de la seva pròpia Mare, en totes les dificultats. la cova de Bethlem, la fugida a Egipte, refugiats en un país estranger; Maria s’abandonava a la voluntat del Pare; en mig del dolor, del dolor més intens, Maria tenia sempre pau. Era i se sentia filla de Déu. Aquesta pau que Jesús va viure en mig de les intrigues dels fariseus –que el volien matar, i ell ho sabia-. La pau que tenia Jesús clavat a la creu, perquè se sentia i se sabia Fill de Déu.
Aquest és el “premi” dels qui busquen la pau: Feliços els qui s'esforcen per la pau... perquè seran anomenats fills de Déu. BON DIA
Avui hem estat parlant mentre contemplàvem un mosaic que representa a la Mare de Déu del Carme, i que està situat al local dels baixos de l’església, tot just a la sortida de l’ascensor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada