diumenge, 5 d’abril del 2020

El sagrament del Baptisme

Diumenge de Rams


Ens parla Mossèn Joan Ramon



Amics i amigues, BON DIA.


Avui és diumenge de Rams. Mossèn Jaume us ha comentat abans el sentit d’aquest diumenge i en les presents circumstàncies de confinament.

Aquest dies passats hem fet, junt amb vosaltres, una volta per l’església, especialment mirant les imatges de Jesús clavat a la creu.

Els dies d’aquesta setmana santa penso que serà bo, aprofitant també els espais de l’església, parlar-vos dels sagraments.

I comencem, lògicament, pel baptisme.

Esteu veient la pila baptismal i el ciri pasqual que l’acompanya.

Germans, el dia més important de la nostra vida va començar aquí. El dia del nostre baptisme.

Sobre la pila baptismal, amb tota senzillesa, vàrem ser fets “fills de Déu”, la dignitat més immensa que es pot pensar. Fills de Déu… com Jesús. Ell per naturalesa, nosaltres, per gràcia de Déu.

Fills de Déu, i, per tant, hereus de la glòria de Déu. Des del baptisme estem destinats al cel, a viure amb Jesús, amb el Pare, amb la Verge Maria i tots els sants…. Immensament feliços… per tota l’eternitat.

És o no és gran… el dia del nostre baptisme? Aquí, aquí, aquí va començar tot. I… si som fills… som germans tots. Us sembla poca cosa?

El ciri pasqual, junt a la pila baptismal, representa la resurrecció de Jesús. Precisament s’encén la nit de la Pasqua.

Tots nosaltres, batejats, fills de Déu, com Jesús… hem de ser també llum pel al nostre món. Que tots, veient la nostra alegria, la nostra actitud de servei, el nostre amor a tothom… s’animin a fer del nostre món, un món de germans.

Germans i germanes, aquí, aquí va començar tot.

Mirem sempre la pila baptismal com un símbol, com un estímul  que doni vida… a la nostra vida. BON DIA A TOTS. BON DIUMENGE DE RAMS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada