divendres, 3 d’abril del 2020

CateQuizis 11.- El Naixement de Jesús



La notícia més gran de tota la Història és el naixement de Jesús, fa 2020 anys. Durant molts segles Déu va parlar del cel a les persones de la terra a través dels profetes, que eren el seus missatgers.

Com que no tothom els hi feia cas, Déu va decidir baixar  ell mateix a la terra per ensenyar-nos a portar-nos bé, per a ser mestre, servidor, metge i el seu aliment. Durant 700 anys els profetes van anunciar el naixement del Messies, el Salvador, en un poblet molt petit que es diu Betlem.

Cada any per Nadal celebrem Déu que baixa del cel a la terra i va néixer al portal de Betlem. Déu és el més gran de tots i està enamorat dels més petits i va escollir una noia molt joveneta i molt humil que es deia Maria, que estava promesa amb un noi jove que es deia Josep.

La Bíblia ho explica: "Déu envià l'àngel Gabriel a anunciar Maria que seria la Mare de Déu a la terra. Al començament ella entenia com seria possible perquè encara no s'havia casat amb Josep. Però l'àngel li va dir. "No et preocupis, Maria perquè per a Déu tot és possible. L'Esperit Sant vindrà sobre teu i posarà dins el teu ventre en nen que ha de néixer. Quan naixi li posaràs el nom de Jesús que vol dir Déu amb nosaltres."

La Verge Maria es va posar molt contenta  i va dir a l'àngel: "Estic desitjant que passi en mi el que m'acabes d'anunciar". I l'àngel va marxar i nou mesos després va nàixer Jesús al portal de Betlem.


Pregunta:  Què vol dir Jesús?
Deures: Posar el portal de Betlem i cantar una Nadala ben bonica al Nen Jesús


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada