dijous, 4 de juny del 2020

2.- Fruits de l'Esperit Sant: L'alegria


Amics i amigues. BON DIA

Parlàvem ahir d’un dels fruits preciosos que l’Esperit Sant produeix en nosaltres, cristians, quan deixem que aquest Esperit habiti en nosaltres. El primer fruit –dèiem- és la caritat, l’amor. No hi ha res més desitjable, més fecund, més benefactor, m´s transformador... que la caritat, l’amor.

Doncs, precisament, avui ens toca parlar d’un altre fruit meravellós de l’Esperit Sant, absolutament relacionat amb l’amor: és la joia, l’alegria. Qui posseeix l’Esperit estima i se sent estimat. I això li produeix una alegria immensa: és la alegria de qui se sent estimat de Déu. A més a més, la seva és una alegria que s’encomana.

Una alegria que res ni ningú li podrà prendre. Ni les dificultats, siguin les que siguin, que es puguin presentar. Santa Teresa deia: ¿Qué se me da a mí de la vida? Nada te turbe, nada te espante. Quien a Dios tiene nada le falta: sólo Dios basta.

És el goig que experimentem, fruit de tenir Déu en les nostres vides. L’alegria de saber-nos seus i d'estar a prop de Déu. perquè Déu viu en nosaltres, no estem mai sols. Recordeu la paraula de Jesús: “Jo seré amb vosaltres tots els dies de la vida fins a la fi del temps”.  I així el cristià, experimenta també les múltiples alegries humanes que el Creador posa en el nostre camí: l'alegria de l'existència i de la vida; l'alegria de l'amor honest, l'alegria tranquil·litzadora de la naturalesa i del silenci; l'alegria de la feina ben feta; del deure complert; l'alegria transparent de la puresa, del servei, del saber compartir; l'alegria exigent del sacrifici. Fins i tot, l’alegria del perdó. Ni les nostres mancances i pecats –que tant sovint experimentem- ens prenen aquesta alegria, perquè sabem que Déu Pare continua estimant-nos, ens perdona i ens vol al seu costat. Sant Pau deia als seus cristians: “Estigueu contents. Us ho repeteixo, estigueu sempre contents”.

Qui posseeix a Déu no s'inquieta per res, perquè Déu ho és tot per a ell, i tota la resta només val en relació a Ell. És l’alegria dels sants. Els sants són es qui més feliços han estat, enmig de qualsevol tribulació. Es diu moltes vegades que “un sant trist, és un trist sant”. És a dir, és impossible que un que viu en Déu i l’estima, estigui trist. En una ocasió, a Sant Joan Bosco se li va presentar un jovenet del col·legi i li va fer aquesta pregunta: “Don Bosco, què he de fer per ser sant?” Don Bosco, un gran educador, li respongué: “Estiguis sempre content”. I és lògic. A un pare –i Déu és el millor dels pares- li agrada, sobretot, que els seus fills visquin contents.

Germans i germanes. Visquem sempre contents. Fem tots aquesta experiència. Estimem de cor. I el fruit –fruit de l’Esperit Sant- serà una alegria plena, durable. Que Déu ens la concedeixi a tots.  BON DIA

Avui estem contemplant el local del Carme, que en diem “Espai Mossèn Joan”. La seva idea va estar que poguéssim tots experimentar l’alegria de l’amistat sincera, l’alegria del compartir, l’autèntica alegria cristiana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada