dimarts, 2 de juny del 2020

Introducció als FRUITS DE L'ESPERIT SANT



Hem celebrat aquest diumenge la festa de la Pentecosta, la vinguda de l’Esperit Sant. En realitat la Pentecosta dura tot l’any, perquè tot l’any l’Esperit Sant davalla sobre l’Església i sobre cadascun dels batejats.

Precisament , els dies abans de la Pentecosta, al final de maig, vàrem estar parlant dels dons de l’Esperit Sant. L’Església n’enumera set “Els set dons” en atenció a la frase del profeta Isaïes, que comentàvem: “L'Esperit del Senyor reposarà damunt d'ell: esperit de saviesa i d'enteniment, esperit de consell i de fortalesa, esperit de coneixement i de reverència pel Senyor.”

Podríem dir que el gran DO, és el mateix Esperit Sant, que, des del Pare, Jesús ens envia a l’Església i de qui procedeix tot el que és bo, i ha portat l’Església des del començament fins ara i continuarà guiant-la, enfortint-la, il·luminant-la fins a la fi del temps. I quan diem l’Església, dient cadascú dels cristians. Sense l’Esperit no podríem fer res, de profit, per a la vida eterna. Sant Pau ens dirà que per a pronunciar el nom de Jesús, de forma agradable a Déu, necessitem l’ajut de l’Esperit Sant.

Els 7 dons de què hem estat parlant aquests dies passats, són com a diverses expressions de la forma com es manifesta l’Esperit en la vida del cristià que es deixa posseir per Ell:
Però, respecte a l’Esperit Sant, cal dir també que el mateix sant Pau parla de que, quan una persona està plena d’aquests dons de l’Esperit, la seva vida dóna uns fruits meravellosos. Sant Pau els descriu així: “els fruits de l'Esperit són: amor, goig, pau, paciència, longanimitat, benvolença, bondat, fidelitat, dolcesa, modèstia, continència, castedat”. 

Davant aquesta frase de Pau, l’Església parla dels Fruits de l’Esperit Sant. És precisament el que havíem pensat de servir-vos en aquests dies propers.

Ens anirà bé de pensar si en nosaltres es donen aquests fruits. I, com que, en gran part, ens en veurem mancats, els desitjarem i demanarem a l’Esperit Sant que en la nostra vida no hi manquin, perquè en puguem gaudir nosaltres i, a través nostre, tots aquells que Déu posi al nostre costat.

El cristià és com un arbre: quan està madur dóna bons fruits. Els sants són els qui han sabut donar tots aquests fruits. Els fruits de l’Esperit Sant.

BON DIA

Estem contemplant l’església del Carme des del Presbiteri. Des d’aquí hem volgut fer aquesta breu introducció als fruits de l’Esperit Sant. És l’Església qui ha rebut l’Esperit, i a través de la vida dels seus fills, han de veure’s aquests fruits que Ell ens porta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada