dimecres, 3 de juny del 2020

1.- Fruits de l'Esperit Sant: La caritat (amor)




Amics i amigues. BON DIA

Comencem avui a parlar dels Fruits de l’Esperit Sant. És a dir, els fruits que es noten en les persones que viuen conscients de que l’Esperit Sant es el gran do que han rebut de Déu i que en tot es deixen guiar per l’Esperit.

D’aquests fruits, el primer que es relaciona és l’Amor, o la caritat. És lògic. Si l’Esperit Sant és l’amor que procedeix del Pare i del Fill, aquell cristià que es deixa portar per l’Esperit es caracteritzarà sempre per un amor molt gran, per una caritat sincera.

L’Esperit Sant ens configura a Jesús. I el que brilla més pregonament en Jesús és la caritat, és l’amor immens. Tots ho sabem i tots ho agraïm. Jesús ens ha estimat tant que ha donat la vida –i de quina manera- per la nostra salvació.

El cristià que es deixa posseir per l’Esperit Sant, estima Déu amb tot el cor i estima eles germans, tal com Jesús ens ha estimat.

El seu amor és un amor total. És un amor pur i tendre. És un amor confiat. És un amor sense condicions. És un amor que l’impulsa a fer sempre i en tot la voluntat de Déu i a estimar en tot i per tot als germans. És un fruit de l’Esperit Sant.

Ens parla el papa sant Pau VI: Abans de res l'amor, que és el que compon la novetat cristiana. En efecte; diu Sant Joan: "Nosaltres sabem que hem passat de la mort a la vida perquè estimem els germans" (1Jn 3, 14). Aquest és el testimoni de què té absoluta necessitat el món. El nostre objectiu és construir una "civilització de l'amor".

En la història de l’Església hi ha infinitat de sants i santes que, plens d’aquest amor, que és fruit de l’Esperit Sant, han omplert el món d’obres magnífiques de caritat envers els germans. Per anomenar-ne alguns més coneguts de tots: Sant Joan de Déu, dedicat de per vida als malalts; Sant Joan Bosco, lliurat totalment a la joventut; la Mare Teresa de Calcuta, recollint els moribunds dels carrers; sant Vicens de Paül... i molts i molts altres.

Potser nosaltres no tindrem ocasió de fer les meravelles que ells i elles van fer. Però, si estem plens de l’Esperit Sant, en nosaltres es notarà aquest amor i caritat que és el fruit més clar de la seva presència en nosaltres. I aquest amor es notarà a casa, en la família, en el treball, en qualsevol relació amb els altres... Un amor als altres que, per altra banda, serà sempre fruit d’un amor intens a Déu. Aquest amor a Déu serà la font de l’amor als germans. Aquest amor que –repeteixo- és el primer i el més noble FRUIT de la presència de l’Esperit Sant en nosaltres. Un amor que transforma el món. BON DIA

Hem fet aquesta consideració davant la figura del Crist. Jesús, mort a la creu, és l’expressió més clara i preciosa d’un amor absolut a Déu i als germans. El Pare li demana, i Jesús accepta la mort, per a redimir-nos a tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada